joi, 11 august 2016

Sclavagismul in secolul XXI

Sclavagismul modern e pretutindeni , in productiile masive ale corporațiilor , in infrastructura , in industria alimentara cat si in agricultura , in mass-media ( unde mulți devin simple jucării si sclavi mediatici folositori pentru căcaturi ) , in sport , in derapaje politice ( marionete dispuse sau sunt predispuse la orice ) sau sclavii viicilor unde majoritatea suferă de dependenta dusa la extrem : fie ca e vorba de droguri legale si ușoare ( nicotina, alcool , cafeina, medicamente ). Sclavii moderni mai suferă de dependentă pentru lucruri sau gadget-uri cică așa le astâmpără setea si dorința de a avea cat mai multe si scumpe accesorii ( ca sa-i evidențieze de ceilalți ) , dar cu ce folos ca doar ajung sclavii consumatorismului implicit corporațiilor care produc si câștiga sume uriașe de pe urma sclavilor.


In China , practica asta este ordinea zilei iar muncitorii chinezi sunt remunerați cu doi euro sau mai puțin pe ora in companiile unde sunt asamblate produse electronice ( supuși la niște condiții si la ore de lucru suplimentare doar ca corporațiile sa aiba de câștigat ) . In România , companiile producatoare de cablaje auto renumereaza muncitorii români ( cu doi euro si jumătate , in unele cazuri pe ora in rest tot sunt doi euro câștiga pe ora si muncitorii romani , sclavii corporațiilor străine de unde salariul respectiv nu ajunge nici pentru supraviețuire ). Mai grav , mai sunt companii multinaționale are plătesc cu un euro si ceva o munca prestata la ora si nimeni n-are nimic împotriva cand timp isi satisfac pofta de vicii sau isi procura cu acei bani putini. Nici bulgarii vecinii noștri nu o duc mai bine , sârbii , si ungurii . Cei drept , cei mai slabi plătiți sunt mexicanii ( ei , in unele cazuri prestează pentru 50 de eurocenți pe ora si sunt sclavii companiilor americane care recrutează pe mexicani ca sa-i trateze ca si cum au fost tratati  sclavii pe plantații ( in condiții subumane si program prelungit de lucru).

Bine ca polul opus , se pot afla tari ca Australia sau Luxemburg unde muncitorii sunt răsplătiți cu 12-13 euro pe ora , dar in țările respective nu o găsești investitori sau companii multinaționale care aleargă dupa un profit scos in cel mai scurt timp batjocorindu-i si sa se folosească de ei ca pe negrii ( in America , nici acuma nu s-au schimbat multe lucruri , americanii fiind plătiți sub doi dolari pe ora pentru munci prestate in diferite sectoare ca sa tine companiile americane pe plutire ... daca nu isi i-au catrafusele si se duc in China , practica asta e la ordinea zilei ). Sclavia a sexului sau a prostituției in Thailanda ( sunt copii sunt plătiți ca sa întreține relații sexuale cu străinii , pana si practicarea a pedofiliei si a homosexualității e permisă pe tărâmul renumit din pricina turismului a sexului si a practicării lui in cele mai bizare moduri si condiții ) . Nici Olanda nu scapă iar sclavia sexuală , cea homosexuală unde bulangii si-o trag pe bani la modul cel mai practic iar autoritățile din țara respectiva nu stopează fenomenul cand si ele si-o trag cu cine apuc ca sa fie văzuți bine in ochii lumii.


 Cu cat oamenii vor întreține sistemele economice , financiare si infrastructura globală bine pusă intr-un fel la punct de unde companiile , corporațiile câștiga in fiecare an sute de milioane de euro ( iar muncitorilor revine din profitul respectiv circa unu la suta sau mai puțin luând in calcul ca si materia prima e tot prelucrata de alți muncitori si tot sunt renumerați ca si ceilalți cu mizilicuri ) nu se va schimba cu nimic in lumea iar cei care vor câștiga salarii uriașe ( vor fi ori manageri sau directori ai firmelor sau a băncilor comerciale ori se vor duce direct in buzunarele investitorilor sau așa zișilor oameni de afaceri ). Cum se face ca merge cap in cap sclavia modernă cu sărăcia si invers iar nimeni nu se sesizează ca sa stopeasca fenomenul asta si mari discrepante dintre cei bogați si săraci ( cei care    si muncesc din greu dar nu au , daca prestează pe moaca sau pe puțin) iar cei care i-au cel mai mult dar nu mișca niciun deget!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu