vineri, 5 august 2016

Mintea umana

 Creierul unui om preceseaza datele vizual si auditiv , lumea fiind perceputa de fiecare in parte diferit . Acuma fiecare se intreaba cum gandim si mai ales cine ne dicteaza actiunile daca toti in felul nostru percepem lumea altfel , cum de ajungem sa facem acelasi lucru chiar si impotriva vointei noastre. Stiinta ne va spune ca creierul unui om a evoluat de-a lungul vremii ( ca si cum cineva ne-ar fi setat sau programat de-a lungul timpului, cica asta ar insemna)... religia sau duhovnicii vor spune ca suntem indrumati si orientati de Doamne Doamne ( deci noi avem cap si creier dar mai este cineva care ne spune de parca ne-ar sopti la ureche). Nicidecum, omul cu ochii si cu urechile ( adica , ceea ce vede si aude ) ajunge la creier unde el lucreaza zi si noapte fara incetare (strarile, trairile care se manifesta si in vise sau cosmaruri, actiunile pe care le ea in consecinta a ceea ce vede si aude in jurul sau ).


 Aparent sau nu chiar, omul devine schimbator deoarece ( creierul lui nu e setat sau programat ca unui procesor , unde programatorii au rolul principal) aici omul, el singur e principalul factor al deciziilor pe care le ia ( nu poti imputa unor forte extraterestre sau divine ca omul a fost ispitit sau fortat sa faca unele lucruri de forte invizibile). Clar, ca creierul unui om e limitat si in principal difera din punct de vedere mintal de la om la om ( unii pot devine cu timpul mai perspicace altii nu , depinde mai mult cu ce activitati se ocupa fiecare). Daca admiri posterioarele unor "vedete" feminine si mai grav esti bulangiu si admiri alti bulangii sau poponari , daca iti omori timpul cu porcarii care nu iti dau de gandit si creierul tau in timpul acela e inactiv ( creierul tau nu lucreaza ci a intrat in stand-by.... adica, e viu dar nu are forta necesara sau nu poate procesa la capacitate maxima ceea ce vede in jurul sau ci doar cacaturile de care respectivii sunt interesati ( de aceeea homosexualii , bulangii si poponarii ...creierul lor e rapus iar ei traiesc in lumea lor , a absurditatii).



 Majoritatea oamenilor traiesc in doua lumi paralele ( cea reala cat si in cea a imaginatiei), unde toti vor sa fie bine vazuti iar in lumea reala...unde mai toti lupta pentru a supravietui zilnic , de a-si castiga traiul si placeri personale ( viciile sau placeri carnale... unii ajung mai rau decat animalele in ceea ce priveste sa-si aleaga partenerul de viata sau doar pentru sex).  Cat timp omul nu se va autoconstientiza sau autocunoaste ...totul pentru el e pierdut ( va vedea lumea prin ochii altora , de asemenea asa o va si auzi), va trai in pielea lui ca nu are cum altfel dar se va simti ca si cum ar fi altcineva sau va deveni cu timpul ( auzim expresia ca omul se schimba... omul nu se schimba doar societate se schimba in jurul lui sau cel putin ajunge sa o perceapa altfel > diferit fata de cum o privea dinainte). Lucru cel mai relevant si trebuie retinut fara a stramba din nas ... ca daca omul prin actiunile lui nu ar da un exemplu celorlalti , cei care il vor urma fara sa se gandeasca intai ( si vedem unde a ajuns lumea in ziua de astazi) vom creea o lume mult mai meschina si mai sumbra din punct de vedere moral ( sclavagia, libertatile cat si cele sexuale, prostia manifestata in randul oamenilor de rand) va dainui fara incetare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu