duminică, 21 august 2016

Religiile lumii

 De la nașterea creștinismului si a tuturor religiilor monoteiste si nu , numai ... credința oarba a oamenilor intr-o divinitate care s-ar presupune ca ne veghează si ca ar fi creatorul tuturor lucrurilor pe pamant si dincolo de suprafața pamântului. Culmea , ca exista si o religie satanista ( credința sau venerarea Satanei ) care a produs o lume dezbinata atat din prijma altor secte religioase cat si neînțelegerea si complicitate religiilor care nu ajung sa se înțeleagă între ele existând mari discrepante dintre modul de a-și manifesta fiecare in partea lui cu religia lui adoptând diferite tactici sau clarificând unele nelămuriri fiecare in colțul lui.


 Dar , cum toate religiile vor sa pune stăpânire pe oameni , cică sa le arată care e calea dreapta si ce drum trebuie sa parcurgă fiecare muritor ca sa poate sa ajungă in împărățiile cerului sau invers ( sa nu ajungă si sa putrezească in iad). O manipulare in toata ordinea si doar supunându oamenii unui mod de a înțelege lumea si mai ales fiecare sa aiba un Mântuitor sau un zeu ( căruia trebuie sa se închine sau doar sa se supune doctrinei unei religii de dragul lumii). Aparent , nu ar părea un lucru rau dar daca urmărești cu atenție si cauți sa înțelegi cum stau lucrurile sau sa afli adevarul vei ajunge sa-ți dai seama ca nu este altceva decât un control asupra populației de rand prin implementarea religiilor . De aia regimurile tiranice nu erau de acord cu slăvirea altor zei , divinități deoarece ei vroiai sa între in viețile oamenilor prin propriile implementări asupra , tot ce este credința si mai important cine le este stăpânul , dumnezeul .


 Exista secta religioase care nu au nici o legătura cu viata reala sau măcar cu principiile religioase ... fapt care nu regăsim in religiile monoteiste sau creștine . Ceea ce e de bun augur in prima instanța daca se pune accent doar pe principii morale ( si nu pe legi umane sau așa zise divine... pana la urma urmei tot de om au fost scrisă ca si cărțile religioase : Biblia , Coranul ). Ceea ce nu e bine si poate fi perceput ca moral ca omul sa fie umil in fata cuiva ( chiar si mai ales nu l-a văzut si nici nu-l va vedea niciodată in viata lui).


  Aici , apare mâna omului care vrea sa supune pe ceilalți , sa-si depășească atribuții de simplu om si sa devine ( intr-un fel , ucenicii sau trimișii lui D-zeu). Dar de fapt lucrurile stau cu totul altfel iar propovăduitori care spun ca trebuie sa avem răbdare si ca lucrarea domnului e pretutindeni si nu trebuie sa disperam ca totul va fi bine si mai mare teapa ca asta care le este trasa oamenilor de rand , credincioșilor ( care cred in judecată de apoi ) ca va veni timpul cand cei păcătoșii vor fi pedepsiți si trimis in focul infernului ( oare unde exista si sa afla fizic si nu doar metaforic sau nici măcar atat ), doar doar oamenii vor trebui sa se teama de cineva ... ori de puterea lui D-zeu sau de focul iadului.



 Așadar, treaba sta in felul următor ... aveți grija ce faceți sau veți arde in focuri sau daca nu puteți botul la asta avem noi grija de voi. De aceea exista un număr foarte mare de oameni incatusati si închiși ca animale si privați de libertate pentru ca la ei nu s-a prins febra dumnezeiască . Cum știm ca exista numai mare de creștini care doar se declara... deci , putem observa ca nu prea ne putem încrede sau crede intr-o divinitate ( ca totul e doar o făcătură, mascarada ) ca oamenii sa fie ținuți in lesa iar daca nu se poate cu vorba , se poate cu forța... închiși sau omorâți.



  Pana mulți nu vor observa aceasta mare escrocherie si vor pune botul in continuare acceptând ca ei sa fie umili si pașnici ( ca sa nu-l supăra pe tăticul lor ), ceilalți isi vor face de capul lor făcând aproape orice ( mai ales conducătorii pulii, acei care se declara stăpânii lumii si autotstiutori )... omenirea va avea doar de pierdut iar cel mai mult vor pierde cei care sunt simpli spectatori asupra chestiunii de a fi un simplu cetățean umil si credul sau atent si prudent cat si critic asupra tuturor lucrurile care ne sunt îndesate in mintea fiecărui om!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu