vineri, 26 august 2016

Patriotism

  In poeziile lui Eminescu găsești in forma pura dovada de patriotism care in ziua de astăzi nu se mai regăsește in nimeni sau nicăieri . In ziua de azi ești patriot doar cand ți se cere ( politicienii cu patriotismul lor fals , se simte mirosul de la distanța al impasibilității )... dar au curaj sa se afișeze ca patrioți sau iubitori de neam iar in realitate servesc interesele străinilor .


  La fel si omul de rand văzând ca daca apari intr-un decor cu un tricolor sau știi imnul ( apropo , unii nu-l stiu complet dar sunt mari romani , se bat cu pumnii in piept cat de aprigi sunt ei... nici măcar faradinte al nostru, știe atata cat i se cere prin tembeliziuni ); toate lumea te va considera un adevărat roman ( chiar daca ai ieșit dintr-o pizda a ma-tii cu origini germane , maghiare etc. ). Sau daca apari la manifestări natioanale cu tricolor si îmbrăcat in haine populare , tradițioanale romanești toti vor așa cat de mult îți iubești țara ... la unii , atata se rezuma patriotismul .



  Se vedem ce alte obiceiuri au Patrioții in zilele noastre ... apar la tembeliziuni ( oamenii simpli salivesc vazandu-i , ce bine le sta lor ca sunt români ca si noi vor spune ... dar nu stiu ca totul face parte din regie , iar in celelalte 364 de zile si odată la patru ani , 365 de zile slujesc ca sclavii ca si oamenii de rand prin companii , corporații si multinaționalele străine si fac parte din clica lor , prin cumpărarea produselor străine ... plimbatul prin mall-uri si supermarket-uri), clar ca vor sa arată ce români adevărați sunt.


   Nici mai mult nici mai puțin , n-ar părea ca ei singuri se fentează sau se faulteaza cand vor sa arată sau daca ar fi sa demonteze ce înseamnă sa fii patriot ... nu o lepra ordinara din care ceilalți din jurul tău sau însuși tu ,sa te consideri un patriot . Patriotismul se manifesta in primul rand in manifestări , trăiri interioare ( ca si iubirea.. nu se poate exprima in cuvinte ) , nu poti sa te dai in strâmbe de văzul lumii iar cand nu te vedea lumea hulești tot ce înseamnă patrie , tradiția sau principii morale.


  De aia antiromânismul cat si românismele se lovesc cap in cap cand e sa scoate sau sa-i scoate pe mulți din rahat ... ia vezi ce a zis ăla ,ne defăimează  ( spune ca suntem prosti ca nu facem nimic pentru viitorul tării noastre ) sau vor veni ceilalți nostalgicii care nu au uitat încă sentimentul de patrie , nație ( mai zace o umbra palida a aceea ce ar putea însemna spirit românesc ) si vor spune : in țara, patria noastră noi dictam tot ce mișca ( tot suntem cei care punem pe butuci sau am pus si ne mândrim ). Intr-adevăr , mulți au realizat multe prin vorbe ( păcat ca nu se vede ) numai in cazul politicienilor , care au reușit prin vorbe sau cu ajutorul cuvintelor sa distrugă un popor întreg.


 Un patriot , nu se va declara niciodată ca ar fi sau ca este ( sau ca a fost sau ca va fi ) ... si doar văzând cu ochii si auzind cu urechile poate se vadă in ce hal am ajuns si unde ne aflam ( daca mai este ceva al nostru care poate fi salvat de la primejdie sau de la moarte ) . Căci , unul de asta ( un patriot cum se mai poate fi numit sau un om simplu ) trebuie sa știe cine se face vinovat pentru starea in care am ajuns ( iar cuvintele nu sunt de ajuns ca știe sa descrie cu exacticitate prăpastia ) , in care cu un picior suntem deja in ea iar de celălat ne țin ceilalți care la randul lor , cu un picior sunt in prăpastie ). Ce vom face , cand vom începe sa cădem cu ambii piciori in prăpastie nefiind cine sa ne mai tine .... si deja observam ca asta s-a urmărit de 26 de ani încoace , distrugerea neamului românesc    ( farame ale patriotismului mai zac in unii , dar cu ce folos).



 Cand , ceilalți pentru interese personale ( pentru un trai mai bun sau decent ) isi vând mamele , fiicele , neprihănirea ca doar mai contează daca chiar ții la neamul tău ( la ai tai ) cand iti chiorăie mațele si știi ca nu ai ce sa le dai . Atunci , inevitabilul se produce si devii o simpla zdreanță masculină ca se vinde pentru doi bănuți ... in niciun caz , român sau iubitor de meleagurile străbune sau cel puțin , om !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu