miercuri, 24 august 2016

Paradoxuri

  Țara care a fost cea mai bombardata deși nu a participat intr-un conflict militar sau nu a declarat cel puțin stare de război sau de agresiune este Laos ( o țara de 6 milioane de locuitori iar in perioada , 1965-1973, timp de opt ani au fost bombardați de americani ... ei având sau aflându-se in razboi cu Vietnam , vecini cu Republica Laos ).

  Țara cea mai "ultramilitarizata" este USA dar la ziua independeței nu defilează cu armata si cu articole de armament chiar daca ar avea cu ce in timp ce , defilează in alte precum : Ucraina , România , Irak , Afganistan si lista poate continua. In Franța , parada militară pe 14 Iulie cand se dau mari cocoși pe timp de pace dar pe timp de razboi tac mâlc . In Rusia , China sau Coreea de nord paradele militare sunt obligatorie in timp ce , la noi, evident din lipsa de personal din cadrul armatei chiar si cu sprijinul amuciricanilor , mai defilează cei de la : STS , SRI , SPP , poliția  romană sau Jandarmeria , administrația penitenciarelor si nu in ultimul rand maidanezii .

  China este cel mai mare producător si de biblii chiar daca religia principala si oficială in China este budismul .

   România ocupa locul întâi la numărul bisericilor pe cap de locuitor din mUE si tot sunt cei mai săraci dar petrec atâtea ore prin mall-uri sau supermarket-uri cat si prin biserici. Sau , mai grav continua sa construiască centre comerciale si nu spitale sau scoli publice ( măcar sa le renoveze ) , evident ca ne vom vindeca de toate si vom fi mai deștepți daca vom petrece mai mult timp prin mall-uri si prin cinema.


   România e pe primul loc in Europa la școlari analfabeți circa 30-40% si tot atâția români cred sau stiu ca soarele sa învârte in jurul pamântului . De aceea promovabilitatea  scăzută la bac se datorează in totalitate elevilor care fac ore de limba si literatura romană sau de matematica prin baruri si cafenele sau pe o rețea de socializare si anume ( facebuci!). De asemenea se afla printre primele tari cu cei mai mulți absolvenți de universitate din lume dar cu doar doua universități in top o mie.

   In România nu s-a legalizat încă Prostituția dar continuam sa fim pe primul loc in Europa in fata Ucrainei si a Rusiei in ceea ce privește numărul prostituatelor. Iar daca s-ar legaliza , ar scădea numărul șomerilor sau șomerelor toti ar avea carte de munca si o meserie de viitor numai ca nu ar mai exista clientela .

   Românii sunt tot primii la plânsete cand vina vorba de politicieni sau corupție dar nimeni nici măcar cu gura nu-si exercita nemulțumirile prin proteste ci mai mult stau la cozi ( majoritatea fiind obișnuiți ) ca sa voteze politiceni sa-i conducă in aceeași direcție de 26 de ani încoace . De exemplu slogane cu  "corupția ucide" sau " vrem spitale si nu catredale" si nu prostia corupe mințile oamenilor cand isi pun nădejdea in mâinile zdrențelor masculine care cu timpul doar se folosesc de prostimea de rand iar prostii ce fac: cozi la secții de votare iar dupa aceea bocitori , atat din randul bătrânilor cat si din randul tinerilor .


  România e singura țara cu cea mai dura lege anti-arme ( evident , pentru siguranța noastră) dar cu cei mai mulți agenți de securitate , agenți ai serviciilor secrete , ai ordinii publice 140 la suta de mii locuitori .


   Chiar daca avem medaliați olimpici la învățătura continuam sa fim cei mai predispusi sa ne uitam la  căcaturi mediatice si muzicale si sa le ascultam in trafic si prin WC-URI ( apropo , acolo ar fi locul lor ) de aia se explica si nivelul sub mediu a românilor la coeficientul de inteligenta.

   Având in vedere toate astea, viitorul va fi prezentul care a trecut si va fi mai sumbru si mai întunecat decât este întunecata mintea oricărui român daca... înainte de toate are doar grija sa nu pare prostul satului si sărac dar realitățile il contrazic si scot la vedere o mizerie uriașa de mulți guralivi si cunoscători dar putini virili si cei care nu intra in claca nimănui ca apoi sa aiba parte de mici plăceri evident sub atenție sporită din partea stăpânilor !










 

 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu