marți, 30 august 2016

Public versus privat

  Corporațiile au un mare interes se pune mâna pe orice care cu ceva in urma aparținea oamenilor ( a majorității si nu doar , cum se afla in ziua de astăzi pe mâinile unora). De la bunurile publice , utilitățile , spitalele si buticurile cu produse farmaceutice, învățământul superior mai ales ( dar , in scurt timp totul va fi privatizat ; pana si grădinițele , creșele si orfelinate toate se afla in mâinile unora care vor sa-si scoate investiția pe viitor de pe urma copiilor) , biserica si cultele religioase s.a.m.d. . Ce nu lua încă zdrentele masculine e aerul , restul ( viata, moralitatea si trupul ) aparține altora ; doar prin simpla iluzie mulți cred ca aparține totul noua ( ca noi suntem binecuvântați de aceste zdrente , ca ne oferă ei totul iar noi doar stam si așteptam sa primim).


  Daca, ar aparține noua totul , acuma nu ar trebui sa cerem socoteala nimănui ( de ce nu avem spitale , de ce învățământul scârțâie ca osia la cocie , de ce trebuie sa lucram pentru unii ca sa ne permitem sa plătim utilitățile si produsele altora , de ce trebui sa aiba altul grija de necesităților noastre etc.). Nu putem face noi totul, nu suntem in stare de nimic ( nu avem sânge si nici vlaga in noi ) , e obligatoriu sa lăsam totul pe mâinile unora ( iar ca urmare, sa devenim sclavii lor ) si sa luptam împotriva morilor de vânt ; căci , nu-i așa , cand vedem ca ne-a ajuns cuțitul la os căutam salvarea in altcineva sau in lucruri imaginabile . Mai rau nu se poate cand , iti dai propria viata si existența pe mâinile altora ești pasibil la dispariție .



Asta se intampla , cei care dețin încă ceva si aparține poporului pe drept ( se fac presiuni pentru ca politicienii sunt dispuși sa ne bande cu totul... deja au făcut-o) iar omul daca e constrâns cedează usor si nu poate practic sa tine pasul sau sa intra in competiție cu zdrentele masculine ( vezi , țăranii si fermierii ) ; căci administrația locală si naționala aparține deja corporațiilor prin slugile lor care se afla la conducerea administraților ). Oricine poate sa resimte si mai mult sa vadă o lupta deja aproape câștiga de gasca zdrențelor ale privatizării si nu mai rămâne decât sa ne mai spune cineva ( apropo, au zis mulți deja dar pe ocolite ca prostul de rand sa se creadă superior sau in siguranța in ceea ce privește realitățile din jurul nostru ; căci , poate sa vadă la tembeliziuni si pe rețele media care influentează viețile oamenilor in ultimul hal) . Ca nu are de ce sa se teama si ca totul e normal dar de fapt e o apologie iar oamenii nu se mai satura de a nu fi pacăliți .



  Pana va fi prea târziu ca sa observa si cand totul va fi deja luat sau furat , isi vor da seama ca ceea ce costa bani si sa întreține cu bani nu poate funcționa pana la nesfârșit daca servilitatea scadă si întreținerea tuturor utilităților e lăsată in paragina  fiindcă scopul celor care va dețin e sa scoate profit ( mai mult, nu se mulțumesc cu atat... ca pe o perioada scurta ies in câștig dar pe o perioada lunga le mai trebuie resurse naturale , materiale si umane de pe urma căruia sa scoate iarăși profit ) . Ca noi ce , sa folosim si sa plătim pentru tot ( clar , ca nu poate fi pe gratis ... trebuie sa pui osul la contribuție , dar trebuie sa te asiguri ca lucrezi in direcția potrivită ) si nu doar sa fii un sclav toata viata , bun pana nu ai căzut din picioare ca dupa aia stai la mila domnului , pardon , al pulii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu