luni, 22 august 2016

Rețelele de socializare

 Un experiment amplu care se afla in desfășurare de mai bine de un deceniu si care are in vizor prostimea de rand , sunt rețelele de socializare. In primul rand , ca încet ii deconectează din viata reala prezentându-le o viata glamuroasa plină de peripeții si trăiri in spațiul virtual dar nu e altceva decât sa-i abate de la probleme reale ale omenirii amăgindu-i cu ficțiuni din spatele unui display sau monitor si prin calea undelor , a transmiterii datelor si a informației.


 Ca daca , lumea îndobitocită nu si-ar arată așa mare interes si nu si-ar expune gândurile , trăirile si manifestările pe site-urile de socializare si nu s-ar expune unui manipulări in masa ( cum observam ca  același lucru face mass-media , religiile , sistemul politic , economic si financiar, învățământul ) ... oare chiar era necesară crearea rețelelor virtuale unde oamenii ajung ( unii , majoritatea dintre ei sa petreacă in medie de 10-12 ore pe zi ) ... lesne de înțeles, ca toti sunt supuși si expuși la manipulare speculativa cat si directa daca nu sunt in stare sa rămâne mai mult timp conectați la viata reala decât in cea virtuală .


 Daca nu sunt in stare sa deosebească minciuna de adevăr , sa caută informații veridice si sa se informeze in prealabil ca sa nu fie predispuși si împins , impulsionați sa creadă in orice fara ca întâi sa vadă care e adevarul sau măcar sa-l afla. Dar nu poti fi incoruptibil daca nu ieși din mediul al minciunii , al prostiei ( cantități uriașe de pagini personale , de profiluri care mai care sa atragă interesul celorlalți fraieri ca la urma sa pune botul fiecare pe rand , fiecare in colțul lui ceea ce găsesc in spațiul virtual , implicit pe rețelele de socializare ) . Modelul adoptat de a aprecia unele postări , distribuiri nu fac altceva decât sa împarte pe prosti in mai multe tabere ca așa nimeni nu va fi in stare sau abil sa înțeleagă si sa despica firul in patru a unei povesti , întâmplări sau a unei fapta reala fara sa nu fie doar vociferat sau la randul lui sa vocifereze de dragul audienței ( in cazul rețelelor de socializare , like-urile) ... dar sa fie total deplasat si pe lângă subiect sau cel puțin sa înțeleagă care e rolul unora si altora si mai important ce urmăresc.



 Bineînțeles, ca sunt multe căcaturi promovate si bârfite ( pe acele rețele virtuale ) ... de la stilul de viata , căcaturi muzicale , drepturile bulangiilor , homosexualilor, prostia intensa la maxim posibil si întreținută de asemenea cu mare interes de prostimea ( ca doar nu vor sa-si piardă unii faima sau glorie pe acele instrumente de socializare ) . De asemenea sa adopta același model de socializare ca in    mediul virtual incapabili sa înțeleagă lumea din jurul lor ( multora li se pare monotona , așadar se retrag in mediul virtual ) dar mai grav este ca nu mulți reușesc sa facă deosebire dintre mediul real si virtual.



 De aceea , mulți vor accepta orice care ce va interveni in viata lor reala pe parcurs deoarece au văzut ei si la alții ( fara doar sau poate in spațiul virtual ... unde totul pare roz sau ar trebui iar suferința , neputința cat si traiul adevărat si real il poti trai doar in spațiul real ) . Totuși , cum reușesc ele sa se complacă între ele , atat mediul virtual cât si cel real si ca oamenii in general trăiesc sub diferite indentitati ( având mai multe măști si fețe ) si nu-i interesează daca sunt minciti fiindcă la randul lor fac același lucru si trăiesc doar in anturajul falsei compasiuni fata de semenii lor.


 De aici s-au dezvoltat mai multe lumi ( virtuală si reala , fictivă si veritabila) ca fiecare sa fie dezbinat iar la urma urmei sa exista doar neînțelegeri ca atunci evident vor apărea si salvatorii sau protectorii speciei umane , cei care nu fac altceva decât sa aiba interesul si chiar si-o impun unii altora ca omul sa devine un simplu sclav , o unealta ( iar din cand in cand i se spune ce poate sa mănânce , ce sa bea , cu cine sa si-o tragă sau de fapt vedem ca poate cu oricine , chiar si cu morți ) , atunci e clar ca asta e pricipalului rol al rețelelor de socializare si nu , numai ale lor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu